Vijesti Node

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić posjetili Stolac

Izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović boravilo je danas u općini Stolac kako bi dalo potporu OO HDZ BiH Stolac i Hrvatima Stoca na ponovljenim izborima koji će se održati 19. veljače 2017. godine.  

Sastanak je održan u prostorijama općine Stolac, gdje se izaslanstvo sastalo sa predsjednikom Općinskog odbora HDZ BiH i načelnikom općine Stolac, Stjepanom Boškovićem.

Sastanku je nazočio zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević, član Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH dr. Mladen Bošković, ministar prometa i veza u Vladi F BiH Denis Lasić, predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg te Željko Raguž zastupnik Hrvatskoga sabora iz XI. izborne jednice.

Nazočni su osudili čin gdje se brutalnim rušilačkim pohodom, otuđivanjem i uništavanjem službenih državnih materijala, udaranjem nevinih ljudi, službenih osoba zaduženih za provedbu izbora, izravno opstruiralo pravo građana općine Stolac na demokratsko izražavanje izborne volje 2. listopada 2016. godine.

Standardi i zakoni koji vrijede za lokalne izbore moraju vrijediti i moraju se demokratski provesti i u Stocu, poručeno je danas na održanom sastanku u općini Stolac.

Osim lokalnih izbora, na sastanku se razgovaralo i o infrastrukturnim projektima – na području općine Stolac, prije svega izgradnja ceste Stolac-Neum, preko projekata vodoopskrbe te drugim važnim projektima za Stolac.

Nakon sastanka u Stocu zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić kazao je u izjavi medijima, kako Hrvatska neće dopustiti zastrašivanje Hrvata, kako u Stocu, tako i na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, jer BiH bez Hrvata nema budućnost prije svega u Europskoj uniji, što Hrvatska najsnažnije podržava.

„Za HDZ je jednakopravnost Hrvata u BiH jedno od ključnih vanjskopolitičkih pitanja na kojima će ustrajati", rekao je Brkić.

„Ponovno zakazani izbori za nedjelju u Stocu, koje je u prvome krugu prekinula skupina nasilnika, moraju proteći bez izgreda i po demokratskim standardima“, zaključio je zamjenik predsjednika HDZ-a RH Milijan Brkić.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović još jednom je izrazio očekivanje da će ova stranka pobijediti na lokalnim izborima zakazanim za nedjelju 19. veljače, te za načelnika Stoca izabrati Stjepana Boškovića i osvojiti većinu u općinskom vijeću.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH primio gradonačelnike i načelnike gradova/općina iz Hercegovačko-neretvanske...
U Mostaru je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ-a) BiH na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji s...
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio je dopis predsjedatelju ovog doma, Bakiru...
Danas je na Uzdolu u Rami obilježen Dan udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te drugi susret iseljenih župljana župe Uzdol i „Ivandanjski...