Vijesti Node

Predsjednik Čović posjetio Kiseljak

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr.  Dragan Čović boravio u radnoj posjeti općini Kiseljak. Tri sata pokazala su se nedovoljnima da predsjednik Čović posjeti sve  važnije projekte u Kiseljaku u kojem je posljednji put službeno boravio prije nešto više od pola godine.

U Kiseljaku su ga dočekali Lidija Bradara predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH i članica Predsjedništva HDZ BiH, Josip Kvasina predsjedatelj Sabora ŽSB i predsjednik OO HDZ BiH Kiseljak te Mladen Mišurić-Ramljak, načelnik općine i član Predsjedništva ŽO HDZ BiH ŽSB.

Domaćini su ovoga puta izabrali nekoliko važnih lokacija na području Kiseljaka odnosno aktualne projekte, od gospodarskih, sportskih i kulturnih.

Predsjednik Čović je tako zajedno s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem prvo posjetio Dom za stare i nemoćne na Gromiljaku koji gradi Caritas Vrhbosanske nadbiskupije a čiji radovi su svakim danom sve vidljiviji i napreduju planiranom dinamikom. Vrijednost prekrasne lokacije na kojoj se Dom nalazi povećava i blizina jednog od najvećih rasadnika na ovim prostorima, onog obitelji Miličević. Premda već dugi niz godina žive činjenicu da se od poljoprivrede može živjeti, obitelj Miličević ima daljnje planove na širenju posla u što se uvjerilo i današnje izaslanstvo.

Poljoprivreda se razvija i u Poslovnoj zoni "Dugo polje" na Brestovskom gdje se između ostalih planiranih gospodarskih objekata grade odnosno proširuju i hladnjače za jagodičasto i bobičasto voće. Da Kiseljak osim u ekonomskom smislu napreduje i kada je riječ o društvenom životu dokazuje i izgradnja novog trga koji bi trebao biti središte društvenog ali i pojedinih kulturnih događanja kao što je ovih dana Teniski klub Elliptic središte tenisa u BiH.

Predsjednik Čović je nakon posjete međunarodnom teniskom turniru posjetio i kiseljačku župnu crkvu te održao sastanak sa članovima Predsjedništva OO HDZ BiH Kiseljak te aktualnim vijećnicima Općinskog vijeća. Osim pružene i obećane podrške u svakom smislu, predsjednik Čović je izrazio zadovoljstvo viđenim, kazavši kako su ovakve posjete prilika za razmjenu aktualnih informacija ali i potpora svim lokalnim čelnicima kako bi što uspješnije implementirali sve ono obećano.

(OO HDZ BiH Kiseljak)

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke. Na...
Knjiga "Moj životni put" akademika Bože Žepića predstavljena je danas u  organizaciji Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH....
Na sastanku održanom danas u Mostaru razgovarano je o položaju Hrvata u BiH u svjetlu održanih Općih izbora. Posebna tema susreta bila je zajednička...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz stranačke dužnosnike viših razina vlasti, danas je na Kupresu održao...