Vijesti Node

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom posjetio Hrvatsku bolnicu “dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je u pratnji  izaslanstva sa federalne ali i županijske razine posjetio hrvatsku bolnicu "Dr.fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, općina Travnik. 

Naime, u tijeku su završni radovi na izgradnji šeste lamele čijom izgradnjom će bolnica dobiti prostor koji omogućava brzu dijagnostiku prije svega u području patologije, kliničke citologije, mikrobiologije, transfuzije i laboratorije.

Uz predsjednika Čovića radove su danas obišli i predsjednik FBIH Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara, federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, Dragan Solomun direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽSB te predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović.

O napretku radova, trenutnom stanju u bolnici, uslugama, kadru te svim aktualnim pitanjima gostima su govorili ravnatelj bolnice dr. Velimir Valjan te pomoćnik ravnatelja Goran Pejaković.

Predsjednik Čović je u izjavi medijima izrazio zadovoljstvo ovom posjetom te kazao kako je ovo jedan od načina da se izrazi predanost važnim projektima koji imaju posebnu, povijesnu poruku za naš narod i svakog potencijalnog pacijenta iz ovih krajeva. "Nakon završetka građevinskih radova, moramo se pobrinuti da jedna sustavnost u funkcioniranju zdravstva vodstvu bolnice omogući nesmetano obavljanje posla a da politika nastavi pružati logističku podršku", dodao je dr. Čović.

Neposredan povod posjeti su i sredstva koje je krajem godine izdvojila Vlada FBiH a na kojima su inzistirali hrvatski dužnosnici, odnosno konkretno za ovu bolnicu 265 000 KM. Podršku je i u narednom razdoblju danas potvrdio i predsjednik Čavara kako bi se, kazao je, osigurala što  kvalitetnija zdravstvena medicinska njega.

Ravnatelj Valjan je potvrdio kako će građevinski radovi u naredna dva do tri mjeseca biti završeni premda financijska  konstrukcija još nije sasvim zatvorena no, kako je kazao zahvaljujući našim ali i institucijama Republike Hrvatske projekt se privodi kraju. Ukupna investicija nove lamele iznosit će oko 2 milijuna KM.

"I današnja posjeta je dokaz kontinuirane brige ove političke strukture za ovaj projekt kao i poruka da nismo sami u cijelom procesu, kazao je ravnatelj Valjan te dodao kako i županijska Vlada prati sve projekte ove ustanove. Osvrnuo se i na nedavno potpisani novi kolektivni ugovor liječnika i stomatologa kojim su, kazao je, poboljšani uvjeti rada a trend odlaska liječnika barem iz ove bolnice, još od prije, zaustavljen.

Inače, završetkom nove, šeste lamele hrvatska bolnica "Dr.fra Mato Nikolić" dobit će 25 novih ležaja, nove prostore za transfuzijsku medicinu kao i novu dijagnostičku proceduru.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije u Domu HDZ...
“Nema uvjeta za uspostavu vlasti”, rekao je u Dnevniku 2 na BHT1 hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a BiH dr. Dragan Čović...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović danas je u Livnu održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, na kome se...
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas je obilježen Dan općine Grude, koja kao službeni datum uzima 18. studenog - dan općine, dan ZHŽ-a, kao i...