Vijesti Node

Svečano obilježena 28. obljetnica utemeljenja OO HDZ-a BiH Busovača

Dana 5. ožujka 2018. godine, svečano je obilježena 28. obljetnica HDZ BiH, Općinskog odbora Busovača.

Obljetnici je nazočilo visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a i predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

Svečanost obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja OO HDZ-a BiH Busovača započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju u čast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Zatim je uslijedila radna sjednica OO HDZ-a BiH Busovača kojoj je nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH. Predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić upoznala je visoko izaslanstvo i okupljene s radom Općinskog odbora i s političkim, ekonomskim i socijalnom stanjem u općini Busovača. U sklopu sjednice, predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović uručio je članske iskaznice utemeljiteljicama i utemeljiteljima OO HDZ-a BiH Busovača, uz iskrene čestitke i zahvalnost na doprinosu koji su dali u osnivanju OO HDZ-a BiH Busovača.

Nakon radne sjednice uslijedila je Svečana akademija u kinu „Theatre“ u Busovači. Na početku Svečane akademije, nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratila predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić.

"Protiv umora borimo se radom, protiv straha borimo se odlučnošću i jedinstvom, protiv iseljavanja borimo se ostankom, protiv nemoći borimo se pobjedom", istaknula je predsjednica Plavčić te dodala: "Pokazat ćemo da vođeni programom HDZ-a BiH, ujedinjeni od vrha do posljednjeg člana, možemo na pravi način odgovoriti povijesnim obvezama koje su pred nama."

Nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović istaknuvši: “U proteklih 25 godina suočavali smo se s mnogim izazovima, prijetnjama i podmetanjima. Unatoč svemu tome, večeras ovdje vidimo da smo uspjeli, jer večeras slavimo ovu značajnu obljetnicu, zahvaljujući Vašoj organiziranosti, hrabrosti i odlučnosti. Uvjeren sam da ćemo zajedno, svjesni trenutka u kojem se nalazimo, uspjeti da pokažemo da smo ovdje, da je ovo naša zemlja i da ćemo opstati u Središnjoj Bosni kao suveren narod.”

Uputivši iskrene čestitke u povodu 28. obljetnice utemeljenja OO HDZ-a BiH Busovača, nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović: “Od srca vam čestitam 28. obljetnicu OO HDZ-a BiH Busovača, a na poseban način svim utemeljiteljima od srca veliko hvala što su prepoznali projekt organiziranja hrvatskog naroda koji nas i danas vodi. I danas, uz sva iskušenja, moramo izaći kao pobjednici, kao voditelji hrvatskog naroda. Okupili smo Hrvatski narodni sabor kako bi poslali jasnu poruku o jedinstvu hrvatskog naroda. HDZ BiH danas ima preko 40 000 članova, i unatoč tome sto trpimo odlazak mladih ljudi, i dalje imamo odgovornost da mobiliziramo hrvatski narod. Na nama je da svima stavimo do znanja da se ne može birati umjesto nas, ni u Busovači, ni u Županiji Središnja Bosna, ni na bilo kojoj drugoj razini vlasti”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Zabavni dio programa uveličali su nastupi glazbene skupine "Ivančice i prijatelji".

(OO HDZ-a BiH Busovača)

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...