Vijesti Node

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara predao prijavu HDZ-a BiH za sudjelovanje na Općim izborima 2018.

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, zajedno s glavnim tajnikom HDZ-a BiH Miljanom Glamuzina i tajnikom za organizaciju i članstvo HDZ-a BiH Darijanom Katić, predao je prijavu HDZ-a BiH za sudjelovanje na Općim izborima 2018.

„Osjećam se vrlo zadovoljnim, jer sam u ime HDZ-a BiH, zajedno s glavnim tajnikom HDZ-a BiH Miljanom Glamuzina i tajnikom za organizaciju i članstvo HDZ-a BiH Darijanom Katić, predao 10 397 potpisa za kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Prijavili smo se za sve razine vlasti gdje je dosad HDZ BiH participirao. Stranka HDZ BiH je u svim dosadašnjim izbornim ciklusima bila stranka pobjednica unutar hrvatskog naroda i po pozicijama koje sad obnašamo pokazuje se jedna okosnica i državne, federalne, entitetske i županijskih vlasti i vjerujem da će tako ostati i nakon ovih listopadskih izbora.“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Tijekom predaje prijave HDZ-a BiH za sudjelovanje u Općim izborima 2018., predstavnici HDZ-a BiH razgovarali su s članovima Središnjeg izbornog povjerenstva, na čelu s predsjednicom Irenom Hadžiabdić o svim problemima s kojima se oni suočavaju u radu SIP-a, o izazovima koji su bili i koji ih čekaju u narednom razdoblju.

Tom prigodom, predsjednik Federacije BiH je, sa strane HDZ-a BiH, izrazio punu potporu ovoj važnoj demokratskoj instituciji BiH, istaknuvši da ukoliko dezauiramo ili bilo tko pokuša dezauirati ovakvu instituciju, onda dolazi u pitanje čitav demokratski sustav BiH.

„To ne smijemo raditi, već trebamo izgrađivati pravnu državu i demokratske institucije koje su onda garant i gospodarskog rasta i stabilnosti za svaki narod i svakog stanovnika BiH.“, kazao je predsjednik Federacije BiH.

(predsjednikfbih.gov.ba)

Izdvajamo

Poštovana gospođo Kramp-Karranbauer,            čast mi je i zadovoljstvo, kao predsjedniku Hrvatske...
Svečana sjednica Senata u povodu 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru održana je danas u dvorani „Queen“ hotela „Mepas“ u Mostaru. Rektor...
Želim iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović sastao se danas sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem. Na sastanku koji je održan u Domu HDZ-a...