Vijesti Node

Posušje podržalo kandidaturu dr. Čovića i borbu za legitinmo predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas sa načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i njegovim suradnicima, o temama lokalnog karaktera.

Infrastruktura, gospodarstvo, kultura, ali i razvoj turističkih potencijala, samo su neke od tema o kojima je razgovarano.

Načelnik Bago osvrnuo se na projekte koje su od iznimne važnosti za ovu lokalnu sredinu, te napomenuo, kako je za realizaciju i konačno završenje nekih potrebna pomoć i većih razina vlasti.

Kultura je važan segment društva, pa je i na sastanku razgovarano o jačanju manifestacije „Posuško lito“ koja se iz godine u godinu razvija i sada je već došla na  jednu zavidnu razinu, jer se tijekom ljeta u Posušju odvija preko 40-tak raznih događaja iz kulture, obrazovanja, zabave i sporta.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu. Posebno je spomenut Park prirode Blidinje, asfaltiranjem puta prema Blidinju omogućen je brži i bolji dolazak posjetiteljima, kako lokalnim tako i onima iz Dalmacije. Na samome lokalitetu potrebno je još puno uraditi, prije svega na izgradnji planinarskih i pješačkih ruta, važno je da su projekti pokrenuti.

Predsjednik Čović je kazao kako je cilj posjete bio upoznati se sa stanjem u Posušju te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu, u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za susrete. Izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima i napomenuo da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti ne smije izostati.

Na sastanku je bilo govora i o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za Opće izbore, predstavljen je program i plan izbornih aktivnosti koje se već provode na terenu te je naglašeno je kao kako su građani općine Posušje prepoznali rad i zalaganje dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice i HNS koji svojim zalaganjm nastoje osigurati potpunu uspostavu jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Načelnik Bago naglasio je punu potporu kandidaturi dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i izboru legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH.

Izdvajamo

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i veleposlanica Rusten na početku susreta su zajednički zaključili da su odnosi dviju zemalja...
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i veleposlanik Republike Turske u BiH Haldun Koç na samom početku sastanka istaknuli su dobre...
Na susretu se razgovaralo o situaciji u BiH nakon izbora i planovima za budućnost. Dr. Čović je ovom prigodom istaknuo kako su stranke okupljene...
Na početku susreta usuglašeno je kako su odnosi naših dviju zemalja izrazito prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ipak je istaknuto kako postoji...