Vijesti Node

Grude: Jednakopravnost i legitimno predstavljanje tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama, minimum ispod kojeg se ne ide

Sastanak predsjednika Čovića u Grudama sa stranačkim i općinskim vodstvom protekao je u razmjenjivanju informacija o nositeljima razvoja ove općine.

Načelnik Ljubo Grizelj uz podršku nazočnog izaslanstva, predstavio je aktualnu gospodarsku situaciju u općini, govorio je o gospodarstvu i razvoju, prometnoj i komunalnoj infrastrukturi te jačanju održivog razvoja općine, i što se sve planira kako bi Grude učinili ugodnim mjestom za život.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim aktualnim temama na području općine, dogovorena je dinamičnija suradnji s višim razinama vlasti u cilju rješavanja eventualnih problema.

Podršku projektima, gospodarstvu i svim planiranim aktivnostima razvoja Gruda, iskazao je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović gdje je naglasio važnost ove općine u gospodarskom smislu. Izrazio je zadovoljstvo što je većina planiranih projekata realizirana, te naglasio da komunikacijom i podrškom viših razina vlasti uvijek može više uraditi.

Govoreći o predstojećim izborima, predsjednik Čović je kazao kako izbore treba dobiti uvjerljivo, te da je biranje legitimnih hrvatskih predstavnika jedini način dolaska do institucionalne jednakopravnosti za što se HDZ BiH i HNS zalažu u potpunosti.

Potpora predsjedniku Čoviću na kandidaturi za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH

O političkoj situaciji u općini i pripremama za listopadske Opće izbore, govorio je predsjednik općinskog odbora HDZ-a BiH Ivan Leko, koji je naglasio uvjerenje u pobjedu HDZ-a ali još i važniju činjenicu, da će se politički predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a  izboriti  za jednakopravnost i legitimno predstavljanje.

Načelnik Grizelj i predsjednik općinskog odbora Leko, govoreći o značenju izbora, ali i planiranim općinskim aktivnostima, podržali su predsjednika HDZ-a BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića na kandidaturi za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Presuda Ustavnog suda BiH je jasna, govori o legitimnom predstavljanju tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i dalje ispod toga i ne treba pregovarati, složno je bilo izalanstvo u Grudama.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...