Vijesti Node

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Zagrebu s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem

Na susretu se razgovaralo o zajedničkim projektima, jačanju gospodarske i kulturne suradnje, te razmjeni iskustava kada je u pitanju provedba programa i projekata Europske unije.

Predsjednik Čović informirao je gradonačelnika Bandića o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim naglaskom na predstojeće listopadske Izbore.

Razgovaralo se također i o suradnji, posebice gospodarskoj, te je usuglašeno kako postoji prostor za njeno poboljšanje i jačanje.

Dr. Čović je ovom prigodom istaknuo kako je iskustvo Grada Zagreba, kada je u pitanju realiziranje projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije, od velike pomoći i ekspertima u BiH.

Također je najavio skoro otvaranje zajedničkog predstavništva županija BiH pri Europskoj asocijaciji regija, koja je u okrilju Vijeća Europe, te ovom prigodom uputio poziv gradonačelniku Bandiću na samu svečanost otvorenja.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić kazao je ovom prigodom kako će žitelji BiH uvijek u njemu imati prijatelja, te da će nedvojbeno i u budućnosti nastaviti pružati pomoć i potporu u okviru svojih mogućnosti.

Obraćajući se medijim, predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović iskazao je zadovoljstvo održanim sastankom: „Prijatelja Milana Bandića informirao sam o političkoj situaciji u BiH, razgovarali smo i o tome kako unaprijediti  našu suradnju, osobito na lokalnoj razini vlasti, sve što se događa što se tiče gospodarstva, kulture, politike i znanosti, tako da se naša suradnja mora unaprijediti kako bi mi na neki način očuvali naše nacionalno biće u Bosni i Hercegovini. Zato u svojim razgovorima ovdje primarno naglašavam i demografsku politiku, moramo je zajedno promišljati. Vjerujem da treba unaprijediti gospodarske aspekte suradnje“.

„Vjerujem u narednih par mjeseci, iako je izborna kampanja, da ćemo imati priliku razgovarati, uvijek smo bili jedno uz drugog tako ćemo i ostati“, naglasio je dr. Čović.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić medijima je izjavio: „U susret izborima u listopadu moj poziv je svim ljudima koji žive u BiH ali i oni koji žive van BiH da skupa sačuvamo opstojnost da sačuvamo opstojnost ravnopravnost i konstitutivnosti hrvatskog naroda“. Gradonačelnik Bandić je naglasio kako je prijatelj hrvatskog, odnosno svakog naroda u Bosni i Hercegovini, posebno je izdvojio, kada god je u prilici, pomogne Bosni i Hercegovini onoliko koliko može. Zahvalio se predsjedniku Čoviću na dolasku i poželio mu puno uspjeha.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...