Vijesti Node

Održana manifestacija „II. Noć Hrvata Središnje Bosne“ u Novom Travniku

Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Federacije BiH i dopredsjednika HDZ-a BiH  Marinka Čavare, sinoć, 25. srpnja 2018. godine u Domu kulture u Novom Travniku, održana je manifestacija “II. Noć Hrvata Središnje Bosne”.

U sklopu manifestacije, koja je održana u organizaciji Udruge PRONT, upriličen je koncert Najboljih hrvatskih tamburaša te su dodijeljena priznanja i plakete „fra Marijan Šunjić“ za doprinos razvoju središnje Bosne, opstanku Hrvata na ovim prostorima i potporu u organizaciji ove manifestacije. Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik Udruge PRONT Ivica Džambas.

U prigodnom obraćanju, predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara zahvalio je Udruzi PRONT  na neumornom organiziranju ove i sličnih manifestacija i aktivnosti humanitarnog karaktera.

„Manifestacija „II. Noć Hrvata Središnje Bosne“ je odlična ideja te sam uvjeren da će doživjeti jednu izgradnju tijekom vremena, da će dobiti još veći sadržaj. Hrvati Središnje Bosne su u proteklom razdoblju, kroz povijest, pokazali da su svjesni da zemlju u kojoj žive nisu kupili, nit nesvjesno žele ostaviti ili prodati, bez obzira što bi mnogi drugi željeli da zauzmu naše prostore. Moramo bit svjesni da se moramo boriti da ovaj prostor na kojem živimo, koji pripada i nama pored svih drugih, bude još bolji i kvalitetniji, osigurati još veći razvitak i opstanak  i ostanak na ovim prostorima u što boljim životnim okolnostima. Uvjeren sam da će, na neki način, i ova manifestacija pridonijeti ostvarenju tog cilja, ali, isto tako, moramo se politički boriti,  jer moramo bit svjesni da nam u ovom vremenu ostaju politička sredstva , izbori, gdje pokazujemo da smo svjestan narod koji je politički subjekt i želi još bolju budućnost na ovim prostorima svom narodu. Nitko ne treba smatrati da to nije njegova obveza. Obveza svakog stanovnika ove Županije je da da doprinos da budemo politički subjekt i da odlučujemo o našoj sudbini.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

U ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, nazočnim se obratio savjetnik iz Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH Tugomir Čuljak.

Uz dužnosnike HDZ-a BiH sa svih razina vlasti, skupu su nazočili i Zdenka Džambas - zamjenica predsjedateljice Kluba Hrvata, u Domu naroda PS BiH, Mato Jozić - ministar pravosuđa u Vladi FBiH i Miljana Glamuzina glavni tajnik HDZ-a BiH.

 

Izdvajamo

Zajednički kolegij oba doma Parlamenta BiH održan je danas u Sarajevu. Nakon sjednice, medijima su se obratili predsjedatelji domova dr. Dragan Čović...
Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sastat će se u petak, 15....
Izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) predvođene predsjednicima dr. Draganom Čovićem i Bakirom...
"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u oproštajni posjet veleposlanika...