Vijesti Node

Kreševo: Na blagdan Velike Gospe proslavljen Dan općine i patron Župe

U Kreševu će danas, na blagdan Velike Gospe, biti upriličeno dvostruko slavlje. Obilježava se Dan općine, a vjernici katolici proslavljaju i patron Župe. U sklopu bogatog programa obilježavanja sinoć je u „Napretkovom“ domu upriličena i svečana sjednica Općinskog vijeća. Bila je to prigoda za rezime urađenog u protekloj godini kao i najavu novih projekata koji će u Kreševu, srednjobosanskoj općini bogate povijesti i poduzetnih ljudi, stvori što bolje uvjete za život.

Govoreći o projektima realiziranim u proteklih godinu dana Renato Pejak, načelnik općine naveo je završetak izgradnje puta Kreševo-Tarčin, ulaganja u Sportsku dvoranu, izgradnju igrališta, povećanju potpore svakom novorođenom Kreševljaku, povećanju broja stipendija ali i izgradnju zgrade Muzeja Franjevačkog samostana čija je prva faza upravo završena.

Trenutačno su, naglasio je načelnik Pejak, u tijeku pripreme za realiziranje odobrenih investicija koje u Kreševu iznose četiri milijuna KM. „Najvažniji projekat za Kreševo je rekonstrukcija regionalnog puta Kiseljak- Kreševo u koji će biti uložena 2,5 milijuna KM“, istaknuo je načelnik Pejak.

Naglasio kako ovaj kao ni svi dosadašnji projekti u Kreševu ne bi mogli biti realizirani bez suradnje i zajedništva hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti, prije svega na razini Županije Središnja Bosna ali i Federacije BiH.

O zajedništvu i suradnji hrvatskih dužnosnika koji su rezultirali brojnim projektima u Kreševu te nastavku potpore viših razina vlasti ovoj općini u svom obraćanju govorio i Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH.

Čavara je predvodio brojno izaslanstvo dužnosnika HDZ BiH na svečanoj sjednici OV Kreševo u povodu Dana općine.

U izaslanstvu su, uz ostale, bili i Nikola Lovrinović, predsjedik Kluba zastupnika HNS BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kao i brojni drugi dužnosnici HDZ BiH na razini ŽSB predvođeni Radojom Vidovićem, predsjednikom ŽO HDZ BiH ŽSB kao i čelnici nekih od srednjobosanskih općina.

Svečana sjednica OV Kreševo završila je podjelom nagrada Kreševljacima koji su pokazali osobitu kreativnost i volju u uređenju svojeg životnog prostora, dvorišta, terasa i naselja. Program su svojim nastupima upotpunili i Mješoviti zbor HKD „Napredak“ pod ravnanjem Marije Pervan te mladi članovi folkorne sekcije spomenutog društva koji su izveli pjesme i plesove Kreševa.

(ŽO HDZ BiH ŽSB)

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske...
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u radnom posjetu Općinskom odboru HDZ-a BiH Neum. U službenom posjetu Neumu, predsjednika...
Danas je održana komemoracija a zatim i ukop identificiranih Hrvata ubijenih tijekom 1993. godine, u mjestu Bikoši, općina Travnik. Predsjednik...
Potpora većih razina vlasti neće izostati i znat ćemo prepoznati prioritete Bugojna, koji su danas vrlo jasno naznačeni, kazano je danas u Bugojnu,...