Vijesti Node

Bevanda: “Sarajevo će u pokušajima majorizacije Hrvata ići do kraja”

Gost talk showa “Dobar loš zao” Maria Vrankića bio je državni ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda. U svojoj bogatoj političkoj karijeri Bevanda je obnašao niz važnih dužnosti.

Ministar financija u Vladi Federacije, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, a u sadašnjem mandatu, državni je ministar financija.

Čovjek koji je uvijek spreman pomoći, pa je tako primjerice koristio privatna poznastva kako bi osigurao kredit za Energoinvest, kako bi spasio radna mjesta i očuvao proizvodnju. “To je za mene bilo normalno i uobičajeno, ne možete gledati da život prolazi pred vama, a da ne činite ništa.”

Govorio je o Zakonu kojeg traže razvojačeni branitelji, ali i niz drugih incijativa i zakona koji čekaju u državnom Parlmentu, nazvavši ih predizbornim pričama.

Zakon o trošarinama razlog je zbog kojeg je krizirao premijera Federacije Fadila Novalića.

“Zakon o trošarinama donešen je na osnovu pisanog sporazuma predsjednika Fedracije gospodina Novalića i gospođe Cvijanović, konačni tekst koji je izglasan, u noći je “peglan” od strane međunarodne zajednice, iako je tekst zakona totalno “oklješten” od onoga što se počelo, a zadnji koji je dao suglasnost na tekst zakona sam bio ja”, ističe Bevanda.

Govorio je izgradnji koridora Vc, navodeći kako je nastavak izgradnje bio upitan, zbog manjka kreditne sposobnosti.

Dotakao se i slučaj Komšić. Kazao je kako se nada da Bošnjaci kao sugrađani Hrvata s kojima puno toga zajedničkoga dijele, neće opet nasjesti na eksperimente, te da neće pokušati još jednom poniziti Hrvate.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović obišao je danas Radioteleviziju Herceg Bosne u Mostaru. Prilikom susreta...
Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je danas zajedničku sjednicu na kojoj je raspravljano o aktualnim tema, prije...
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sastao se danas sa izaslanstvom Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar kojeg su činili svi novoizabrani predsjednici...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i predsjednik SNSD-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastali su...