Vijesti Node

Predsjednik Čović se sastao sa izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas sa izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sastanku su nazočili: Nikica Tomić, Udruga dragovoljaca i veterana HVO HB, Jasna Zlomislić, Udruga obitelji poginulih Hrvatskih branitellja HVO HB i Lazar Martinović, Udruga nositelja ratnih odličja HVO HB.

Nositelji državnih, federalnih i županijskih lista, kao i svi kandidati Hrvatskog narodnog sabora moraju nastaviti provoditi politiku zajedništva, zaštite nacionalnih interesa i legitimnog predstavljanja hrvatskog naroda na svim razinama vlasti. Jednakopravnost hrvatskog, sa ostala dva konstitutivna naroda, te legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama vlasti, nema i ne treba imati alternativu, kazano je na sastanku.

Razgovarano je i o situaciji u kojoj se nalaze hrvatski branitelji u BiH. Bez obzira na sve turbulencije koje prate branitelje i braniteljsku populaciju, izaslanstvo je potvrdilo da je urađeno puno u ovome mandatu. Neke aktivnosti su završene, neke su u tijeku rješavanja, dok se neke još uvijek usuglašavaju, kako bi se braniteljska oblast uokvirila u prihvatljivu cjelinu.

Naglašeno je kako Zakon o pravima razvojačenih branitelja zbog parlamentarne usklađenosti nije prošao, ali ga Udruge i Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora podržavaju, te se nadaju da će se u narednom razdoblju zakon i usvojiti.

Nesagledive posljedice za branitelje, koje su obilježile protekli mandat, i danas se osjećaju, i danas traju, ali su urađeni pozitivni koraci, briga za branitelje ostaje stalna zadaća, potvrdilo je izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata dalo je punu potporu dr. Draganu Čoviću, predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora i njegovoj kandidaturi za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Izdvajamo

Na današnji dan prije 27 godina, 18. studenog 1991., utemeljena je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna kao politička, gospodarska i područna cjelina...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije u Domu HDZ...
“Nema uvjeta za uspostavu vlasti”, rekao je u Dnevniku 2 na BHT1 hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a BiH dr. Dragan Čović...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović danas je u Livnu održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, na kome se...