Vijesti Node

Predsjednik Čović na otvorenju novog pogona Stanić grupacije: Najveći izraz domoljublja je ulagati u svoj kraj

Posjetu općini Kreševo, predsjednik Čović danas je započeo simboličnim puštanjem u rad novog pogona za proizvodnju Stanić grupacije.

Naime, nakon što je  kupila od "Agrokora" brend "Juicy" i dio njihovih pogona, "Stanić grupa" sada je proširila proizvodni pogon ovih sokova te time ojačala svoju izvoznu strategiju.

"Ovo je najbolji način prezentacije domoljublja, ulaganje u svoju sredinu i svoju domovinu" kazao je predsjednik Čović na današnjoj svečanosti otvorenja tvornice kojoj je nazočilo i brojno izaslanstvo HDZ-a i HNS-a kao i gospodarstvenici Središnje Bosne, čestitavši predsjedniku Uprave ove grupacije Svjetlanu Staniću na odvažnosti da svoju ideju i viziju realizira ovdje u svom Kreševu i konstantno radi na poboljšanju iste.

Gospodin Stanić se zahvalio svim poslovnim partnerima koji su pomogli pri realizaciji ove investicije te najavio daljnje planove poslovnog širenja Grupacije te posebno zahvalio predsjedniku Čoviću kao iskrenom prijatelju na svoj podršci s obzirom da je upravo on i otvorio ovu tvornicu a evo danas i novi pogon u sklopu iste.

Izaslanstvo je u Kreševu obišlo i radove na izgradnji i preseljenju eksponata muzeja franjevačkog samostana u Kreševu gdje je u tijeku druga od tri faze radova. "Predsjednik Čović je od početka aktivno uključen u ovaj projekt i drago mi je da se danas i osobno ima priliku upoznati s napretkom radova na izgradnji novog muzeja kojim ćemo od propadanja sačuvati iznimno vrijednu zbirku eksponata koji svjedoče o dugoj tradiciji i kulturi Hrvata ovoga kraja te istu na ovaj način sačuvati dostupnom i za sve naredne naraštaje kako su to i naši franjevci činili sve ove godine dokazavši bogatstvo ove zemlje čiji smo i mi dio" kazao je gvardijan Samostana svete Katarine fra Darko Drljo.

Predsjednik Čović se uvjerio i u realizaciju prije obećanog projekta, ponajvećeg za ovu općinu, projekta rekonstrukcije ceste između Kreševa i Kiseljaka kojom će Kreševo nakon završetka puta prema Tarčinu ali i puta prema Poslovnoj zoni odnosno izlazu na autocestu konačno biti otvoreno sa svih strana.

Izdvajamo

Danas je na Uzdolu u Rami obilježen Dan udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola te drugi susret iseljenih župljana župe Uzdol i „Ivandanjski...
Više od desetak godina duga tradicija druženja gospodarstvenika i političara u Kreševu održana je i danas. Tradicionalno godišnje okupljanje...
Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović kazao je za Avaz TV da bi BiH novu izvršnu vlast trebala dobiti u narednih sedam dana....
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke i...