Vijesti Node

Ratni stožer HVO-a Mostar s ratnim zapovjednicima Grada Mostara - potpora dr. Draganu Čoviću

Pripadnici ratnog stožera HVO-a Mostar s ratnim zapovjednicima Grada Mostara održao je sastanak u prostorijama Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar na kojem se razgovaralo o važnosti predstojećih Općih izbora u BiH u situaciji u kojoj je neprovođenjem presuda Ustavnog suda BiH dovedena u pitanje institucionalna zaštita nacionalnih prava Hrvata i otvorena mogućnost proglašavanju hrvatskog naroda u BiH.

Svjedoci smo ovih predizbornih dana kako nam razni politički subjekti šalju političke poruke kako preko elektronskih medija, tiskovina tako i putem društvenih mreža pokušavajući djelovati na svijest birača iskrivljujući percepciju političke zbilje u BiH u kojoj je već ionako hrvatskom narodu pogažena njegova politička volja.

Nije teško primijetiti kroz te poruke kako su stranke koje se predstavljaju građanskim zapravo u službi svebošnjačke nacionalne politike.

Neriješeno nacionalne pitanje je generator takvog stanja u zemlji koje je upravo sada vidljivo i kroz predizbornu kampanju.

Danas je hrvatskom narodu u BiH ugrožen njegov nacionalni identitet, njegova konstitutivnost i ravnopravnost. Hrvatima kao konstitutivnom narodu je onemogućeno njegovo pravo ostvariti svoje nacionalne interese i birati svoje političke predstavnike na predstojećim Općim izborima.

I zbog toga drage Hrvatice i Hrvati, dragi naši cijenjeni i poštovani pripadnici postrojbi HVO-a Mostar danas nam je zajedništvo potrebno kao i ratu kada smo stajali jedan uz drugog u rovu braneći svoj dom, obitelj i svoj hrvatski narod. Zahvaljujući tom zajedništvu i hrabrosti uspjeli smo obraniti svoje.

I danas ćemo uspjeti, zahvaljujući ponovnom jedinstvu hrvatskoga naroda, iako u neravnopravnoj izbornoj borbi za ostvarenje svoje pune jednakopravnosti.

I upravo zato pozivamo vas na ispunjenje dužne i svete obveze ne zaboraviti podnesenu žrtvu u ratu za slobodu i jednakopravnost hrvatskog naroda u svojoj Domovini BiH. Iskoristimo ovu izbornu priliku, iziđimo na izbore i dajmo svoj glas zajedništvu hrvatskog naroda.

Ne dopustimo pasti pod utjecaj dezinformacija, raznih konstrukcija, nečasnih objava i drugih populističkih izjava, koji razjedinjuju hrvatski narod i tako umanjuju mogućnost ostvarenja jednakopravnosti Hrvata, a za interes svebošnjačke unitarističke politike.

Zato, dragi naši prijatelji, pripadnici ratnih postrojbi HVO-a Mostar, drage naše Hrvatice i Hrvati pozivamo vas iziđite na izbore i glasujte za  zajedništvo s Hrvatskim narodnim saborom i dr. Draganom Čovićem na čelu, kandidatom HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

(RATNI STOŽER HVO-a S RATNIM ZAPOVJEDNICIMA MOSTAR)

Izdvajamo

'Tri nam drage riječi - Slavonija, Srijem i Baranja' naziv je glazbeno-scenske priredbe kojom su večeras u Vinkovcima svečano otvorene 54. Vinkovačke...
Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman primio je 20. rujna 2019. godine zamjenika predsjedatelja Doma...
Posušje je danas bilo središte obilježavanja 25. obljetnice osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg...
Uspostaviti vlast, poštovati ravnopravnosti konstitutivnih naroda i njihovih legitimnih političkih predstavnika, pronaći kompromis i pistupiti...