Vijesti Node

Predsjednik Čović sa Organizacijskim odborom Dana hrvatskog filma Orašje

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović danas se sastao sa organizatorima Dana hrvatskog filma u Orašju.

Organizacijski odbor se sastao u zgradi Vlade Županije Posavske, te je razgovarao o organizacijskim aktivnostima za ovogodišnje Dane hrvatskog filma.

„Za Dane filma dali smo ovaj put jednu posebnu dimenziju zbog tog što Ivo više nije među nama da to dobije jednu ozbiljnost i čini mi se da predsjednik Vlade može biti jako zadovoljan bar kada je u pitanju komunikacija viši razina vlasti prema ovoj županijskoj razini i to je sve vidljivo iz ovih razgovora koje smo imali s prisutnim ministrima ovdje“, kazao je danas predsjednik Čović na održanom sastanku.

Prilikom susreta razgovarano o nastavku velikog projekta i organizacije Dana hrvatskog filma, gdje je prezentiran plan organizacijskih aktivnosti, sastanku su nazočili i glumci Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) koje je predvodila predsjednica Perica Martinović, koji će pomoći u organizaciji i održavanju Dana filma.

Na održanom sastanku razgovarano je kako infrastrukturni dio još više osnažiti, te su  dogovoreni redovni sastanci gdje će se zajednički rješavati nastali problemi.

„Želio sam doći jer imam osjećaj da se na taj način i drugi dodatno motiviraju da budu zajedno, kako bi se filmski festival podigao na još višu razinu. Naš je zajednički projekat nicanje spomenika, moguće i spomen kuće Ive Gregurevića. On je mnogo više od toga, i nije samo posavski, nije samo bh projekat, mnogo je to šire, jer je i uloga Ive Gregurevića bila takva. Ujedno to je pravi način da pošaljemo poruku kako promišljamo o prostoru Orašja i naše Posavine, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sastat će se u petak, 15....
Izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) predvođene predsjednicima dr. Draganom Čovićem i Bakirom...
"Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u oproštajni posjet veleposlanika...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović boravio je u Kiseljaku gdje je danas održao sastanak...