Vijesti Node

13. siječnja 2018.
Obljetnica utemeljenja HDZ-a u Splitu, svečanosti nazočio i dr. Dragan Čović

Povodom 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Splitu ove subote u prepunoj dvorani hotela Le Meridien Lav u Podstrani održana je svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split kojoj su nazočili predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, ministari, saborski i euro zastupnici, te drugi Vladini dužnosnici te brojni članovi i sipmatizeri stranke.

Svečanoj sjednici nazočio je i obratio se nazočnim dr. Dragan Čović predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH.

Sjednici je prethodilo paljenje svijeća i polaganja vijenca ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Rivi.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u svome obraćanju je kazao: ”BiH je nacionalna država hrvatskog naroda, rekao je prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ako smo se othrvali tome da opstanemo kao narod, sada moramo raditi na tome kako da izgradimo BiH kao jednu modernu državu. Jedan je HDZ, uvijek to kažem. Isti su nam utemeljitelji. Moramo gledati kako kvalitetno infrastrukturno i gospodarski povezati Hrvatsku i BiH. Mi jesmo stožerna snaga u Hrvatskoj i u BiH, napravimo jedan snažni pleter, budimo dio zajedničkog europskog prostora pa se ni ta administrativna granica neće toliko vidjeti“, kazao je između ostalog dr. Dragan Čović.

"Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstevn hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH", zaključio je dr. Čović.

U svom obraćanju, predsjednik HDZ-a i Vlade RH čestitao je splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i splitsko-dalmatinskom županu Blaženku Bobanu na pobjedi na izborima, te kazao: „Mi smo velika, snažna, pobjednička stranka. Stranka koja okuplja. Ima nas toliko da je jasno da ne možemo u svemu imati isto mišljenje, ali mi to rješavamo dijalogom. U Splitu uskoro imamo kotarske izbore. I na njima očekujemo pobjedu!

U posljednjih gotovo 30 godina pokazali smo koliko se zalažemo za boljitak. Velike jake stranke uvijek imaju potrebu pružiti ruku onim slabijima. Mi smo stranka koja okuplja, ima nas toliko da je jasno da imamo drugačije mišljenje, ali mi to rješavamo dijalogom i dogovorom. Prošla godina je bila puna izazova od elementarnih nepogoda do krize u vodećoj hrvatskoj kompaniji. Da smo sve pustili uvjetima tržišta pitanje je bi li ovo bila najbolja turistička sezona?! Jedna od tri kreditne agencije je podigla Hrvatskoj kreditni rejting, a to znači da smo samo na korak do investicijskog rejtinga“, - rekao je između ostalog Plenković napomenuvši kako očekuje nastavak pobjedničkog niza HDZ-a.

Na svečanosti su govorili i Petar Škorić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Splita, Andro Krstulović Opara, splitski gradonačelnik, Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan, Živko Nenadić, Zajednica utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ te Ante Sanader, predsjednik splitsko-dalmatinskog Županijskog odbora HDZ-a.

(hdz.hr)

VIDEO: https://www.facebook.com/hdz.split/videos/1531602323562309/

Izdvajamo

Predsjednik HDZ BiH dr. Čović održao je sastanak s OO Orašje i načelnikom općine Stankom Vincetićem. Domaćini današnjeg sastanka upoznali su...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u dvodnevnom je radnom posjetu Županiji...
Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Distrikt Brčko i održao sastanak s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio Domaljevac Šamac te razgovarao sa...