Vijesti Node

12. veljače 2018.
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završena proslava Dana općine Ljubuški

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ljubuški, koja je održana danas u svadbenom salonu Antonela, završena je ovogodišnja proslava Dana općine Ljubuški.

Sjednici su, uz općinske vijećnike, načelnika Nevenka Barbarića, nazočili i dužnosnici  HDZ-a BiH predvođeni predsjednikom HDZ-a BiH i predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića i obraćanja načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, prigodnim riječima obratili su se i čestitali Dan Općine: fra Dario Dodig, gvardijan samostana na Humcu, Ivan Del Vecchio, veleposlanik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ-a i dr. Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a.

U svom obraćanju nazočnima, predsjednik Čović ocijenio je kako planovi koji se provode na području općine Ljubuški mogu biti dovoljno poticajni da se područje općine smatra idealnim mjestom za život.

Dr. Čović je kazao općinskom načelniku i vijećnicima, kako mogu biti ponosni na sve ono što su uradili u proteklom razdoblju, podsjetivši na brojne nove projekte, koji, kako je istaknuo, mogu biti na ponos svim žiteljima Ljubuškog. 

„Ja sam siguran da kritike koje dolaze s različitih strana, i one konstruktivne, ali i one druge, jer ima i onih koji su pretplaćeni da kritiziraju, mogu biti samo dodatni motiv da se još više i bolje radi, te da na vrlo jasan način potaknu i sve razine vlasti u BiH da budu uz sve vaše projekte - naglasio je dr. Čović.

Sama blizina Europske unije (EU) i kontakt s EU koji je osnova, ili koji sutra može biti osnova razvoja, neka bude poticaj da ono što radimo, i na višim razinama vlasti, i uz vašu potporu, dobije obilježje da se hrvatski narod može izboriti u BiH za apsolutnu jednakopravnost s dva druga naroda - kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Načelnik Barbarić u svom se obraćanju kratko osvrnuo na neke od aktualnosti koje značajno utječu na ukupan život svih građana Ljubuškog, te ukupno stanje zajednice.

Govoreći o pitanju iseljavanja naglasio je da će bez sinergije svih sfera društvenog života, ali i pomoći svih razina vlasti, taj problem biti teško riješiti.

„Bez iste sinergije i navedenih aktera nemoguće je ostvariti brži gospodarski razvitak koji zasigurno najviše utječe na proces odlaska i ukupnu kvalitetu života“, dodao je Barbarić.

Istaknuo je stabilnu financijsku situaciju općinskog proračuna. Zahvalio je višim razinama vlasti, međunarodnim organizacijama i napose Vladi RH na potpori općinskim projektima.

Nakon toga uručena su javna priznanja općine Ljubuški za 2017. godinu.

(pogled.ba)

Izdvajamo

Predsjednik HDZ BiH dr. Čović održao je sastanak s OO Orašje i načelnikom općine Stankom Vincetićem. Domaćini današnjeg sastanka upoznali su...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u dvodnevnom je radnom posjetu Županiji...
Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Distrikt Brčko i održao sastanak s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio Domaljevac Šamac te razgovarao sa...