Vijesti Node

07. prosinca 2018.
Održana svečana sjednica Senata Sveučilišta u Mostaru povodom 41. obljetnice Sveučilišta

Svečana sjednica Senata u povodu 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru održana je danas u dvorani „Queen“ hotela „Mepas“ u Mostaru.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić otvorio je svečanu sjednicu te je definirao ključne izazove Sveučilišta.

Rektor Tomić se zahvalio svim posjetiteljima ove značajne manifestacije, zahvalio se i svima onima koji su na bilo koji način podržali rad, djelovanje i unaprjeđenje Sveučilišta u Mostaru koje je zauzelo respektabilan status ne samo u zemlji i regiji nego i na međunarodnoj razini.

Podsjetio je i na prošlogodišnje planove i brojne realizirane projekte među kojima je međunarodna suradnja i internacionalizaciji Sveučilišta i strateško djelovanje u dizajniranju „Sveučilišta budućnosti“.

Zadaća Sveučilišta u Mostaru, aktivno je sudjelovanje u međunarodnim sveučilišnim mrežama, ali i stvaranje te jačanje veza sa sveučilištima iz inozemstva, naglasio je rektor Tomić.

Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović nazočilo je svečanoj sjednici Senata u povodu obilježavanja 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović je uputio čestitke vodstvu Sveučilišta na uspješnom djelovanju, iskazao je nadu da će Sveučilište u Mostaru rasti i napredovati na svim planovima kako i zaslužuje, te odgojiti nove generacije kao kreatore bolje i sretnije budućnosti za sve građane.

„Naš zadatak je da upravo kroz znanost, kroz naše akademsko djelovanje možemo napraviti promjene u Bosni i Hercegovini kakve zaslužuje svaki žitelj BiH. Euroatlantske integracije o kojima stalno pričamo, neće doći same od sebe. Te poslove trebaju preuzeti mladi ljudi koji će se obrazovati diljem Sveučilišta. Ja kao dijete Sveučilišta zajedno sa svim kolegama koji danas čine nositelje vlasti u BiH bez obzira iz koje su političke opcije, učinit ćemo sve da stvorimo ambijent da Sveučilište može radi u mnogo mirnijem ambijentu i osmišljati svoju budućnost nego to je to bilo do sada“, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

Poštovani predsjedniče Hrvatskoga sabora gospodine Jandroković, Poštovani predsjedniče Vlade gospodine Plenković,     ...
U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i zastupnice u Europskom...
U petak, 29. svibnja u Mostaru održana je 11. (jedanaesta) sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Predstavnici političkih stranaka...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s...