Vijesti Node

14. siječnja 2019.
Predsjednik Čović: “Nitko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti negdje, kada, s kim i kako…”

Govoreći o svojoj nazočnosti na Svečanoj akademiji održanoj u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. siječnja, dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH, je poručio da nitko neće određivati gdje će se pojaviti, na Svečanoj akademiji ili na nekom drugom mjestu.

Predsjednik Čović je podsjetio da je već nekoliko puta nazočio na svečanoj akademiji. Pri tome je postavio pitanje bi li mediji ovom događaju toliko pažnje poklonili da on nije nazočio. Za njega je to pokazatelj poltičkog trenutka i odnosa naroda u Bosni i Hercegovini, prenosi Dnevnik.ba.

"Da nisam bio nazočan na toj manifestaciji, bi li se pratilo što se događalo? Vratili smo se unatrag i taj politički ambijent iz Sarajeva je uspješno prenesen. Izmanipulirana je javnost. To je bila samo svečana akademija. Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatski narodni sabor će se nastaviti boriti za legitmno predstavljanje u suradnji s bošnjačkim i srpskim narodom. Nitko nam neće određivati hoćemo li se pojaviti na Svečanoj akademiji, na jednoj, drugoj ili trećoj lokaciji. Želimo do kraja zaštiti hrvatski narod".

Prema riječima predsjednika HDZ-a, ne interesira ga da li će njegova nazočnost  Svečanoj akademiji biti izmanipulirana. Tvrdi da je medijska pažnja bila u usmjerena u cilju skretanja pažnje s drugih događaja.

Također je pozvao na prestanak govora mržnje u kontekstu ovog događaja.

Govoreći o formiranju vlasti na razini države i FBiH, predsjednik Čović je kazao da će Vijeće ministara nastaviti raditi dok se ne imenuje novo. Kako je naveo, očekivao je da će se Vijeće ministara brzo formirati.

"Činjenica je da oni koji su naglas najavljivali da će moći napraviti vlast na jedan drugi način sad izgubili taj koalicijski kapacitet", poručio je dr. Čović.

"HDZ BiH  i HNS žele svoju domovinu BiH kao europsku zemlju, uređenu, modernu, pravnu državu u kojoj će hrvatski narod ustavno biti jednakopravan do kraja. Imam uvjerenja da smo na dobrom putu", dodao je.

Poručio je još jednom da "jeziku mržnje nema mjesta", te da se radi o "igrama od trenutka do trenutka".

"Jezik mržnje dolazi otprilike od istih ljudi. Otišao sam podržati naše ljude", naveo je dr. Čović.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ BiH dr. Čović održao je sastanak s OO Orašje i načelnikom općine Stankom Vincetićem. Domaćini današnjeg sastanka upoznali su...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u dvodnevnom je radnom posjetu Županiji...
Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Distrikt Brčko i održao sastanak s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio Domaljevac Šamac te razgovarao sa...