Vijesti Node

04. veljače 2019.
Priopćenje za javnost Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH

Danas je Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH održalo svoju 9. redovitu sjednicu na kojoj je raspravljalo o predstojećim pripremama za održavanje 13. sabora HDZ-a BiH, pripremama za provođenje 2. izborne skupštine Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH, te na kojoj je pokrenuta inicijativa za održavanjme Znanstveno - stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem pod radnim naslovom "Položaj i uloga Hrvata u BiH '90- tih godina prošlog stoljeća“.

Sjednici je nazočio predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović, te je tom prigodom upoznao članove Predsjedništva Kluba s aktualnom političkom situacijom u BiH s posebnim osvrtom na aktivnosti i proces implementacije izbornih rezultata Općih izbora, te o zaključcima 8. zasijedanja HNS-a BiH.

 

Po završetku sjednice Predsjedništvo Kluba upućuje Priopćenje za javnost:

Predsjedništvo Kluba utemeljitelja pozdravlja donošenje Deklaracije HNS-a i daje punu potporu njenom sadržaju koja je jednoglasno usvojena na 8. zasjedanju 26. siječnja 2019.  a koja govori kako Hrvati žele izgrađivati Bosnu i Hercegovinu kao državu jednakopravnih konstitutivnih naroda.

Također se u Deklaraciji upozorilo, između ostaloga, na činjenicu da se cijelom jednom narodu zlouporabom selektivnog pristupa činjenicama iz rata u BiH u donesenim presudama na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju i Sudu BiH ne može pripisivati etiketa „udruženog zločinačkog pothvata“, jednako kao ni državi RH.

Bošnjački su političari kod bošnjačkog naroda izgradili osjećaj nedužnosti po kojem su oni isključivo nevine žrtve, a drugi narodi u BiH, Srbi i Hrvati, isključivo zločinci, a što je zapravo grubo kompromitiranja istine o Domovinskom ratu. Svjedoci smo moralnog relativizama bošnjačkih političkih struktura, koji kod svojih sunarodnjaka i istovjernika toleriraju iste postupke koje oštro osuđuju kod drugih.

Od bošnjačke politike metodom demonizacije hrvatske politike u BiH kontinuirano se uveličavaju bošnjačke žrtve i hrvatski zločini, dok se istodobno negiraju ili prešućuju hrvatske žrtve i zločini bošnjačke vojske Armije RBiH nad Hrvatima u BiH.

Demonizacija hrvatske politike u BiH temeljem neobjektivnog prezentiranja njezinih elemenata i ciljeva od bošnjačkih političkih, znanstvenih, kulturnih i medijskih struktura provodi se u cilju političke desubjektivizacije Hrvata u BiH.

Jednostranim naglašavanjem negativne uloge hrvatske politike u BiH putem neutemeljenih konstrukcija te amnestiranjem bošnjačke politike od bilo kakvih negativnih elemenata i ciljeva zahtjevi za realiziranjem hrvatske ravnopravnosti u BiH kako tijekom rata tako i nakon rata u BiH prikazuju se kao negativna i destruktivna nastojanja za sadašnjost i budućnost BiH.

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH u okviru najjače hrvatske političke stranke u BiH, zajedno sa svima drugima, nastavit će raditi na izgradnji Bosne i Hercegovine kao države jednakopravnih konstitutivnih naroda.

(Klub utemeljitelja HDZ-a BiH)

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas redovitoj koordinaciji načelnika i gradonačelnika HDZ-a BiH kojoj je domaćin bio Kiseljak...
Predsjednik HDZ BiH i HNS BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u Kreševu gdje je zajedno...
Članovi Zajedničkog kolegija obaju domova Parlamentarne sklupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razgovarali su danas sa ministrom vanjskih i europskih...
"Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu primio u nastupni posjet...