Vijesti Node

04. veljače 2019.
Priopćenje za javnost Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH

Danas je Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH održalo svoju 9. redovitu sjednicu na kojoj je raspravljalo o predstojećim pripremama za održavanje 13. sabora HDZ-a BiH, pripremama za provođenje 2. izborne skupštine Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH, te na kojoj je pokrenuta inicijativa za održavanjme Znanstveno - stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem pod radnim naslovom "Položaj i uloga Hrvata u BiH '90- tih godina prošlog stoljeća“.

Sjednici je nazočio predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović, te je tom prigodom upoznao članove Predsjedništva Kluba s aktualnom političkom situacijom u BiH s posebnim osvrtom na aktivnosti i proces implementacije izbornih rezultata Općih izbora, te o zaključcima 8. zasijedanja HNS-a BiH.

 

Po završetku sjednice Predsjedništvo Kluba upućuje Priopćenje za javnost:

Predsjedništvo Kluba utemeljitelja pozdravlja donošenje Deklaracije HNS-a i daje punu potporu njenom sadržaju koja je jednoglasno usvojena na 8. zasjedanju 26. siječnja 2019.  a koja govori kako Hrvati žele izgrađivati Bosnu i Hercegovinu kao državu jednakopravnih konstitutivnih naroda.

Također se u Deklaraciji upozorilo, između ostaloga, na činjenicu da se cijelom jednom narodu zlouporabom selektivnog pristupa činjenicama iz rata u BiH u donesenim presudama na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju i Sudu BiH ne može pripisivati etiketa „udruženog zločinačkog pothvata“, jednako kao ni državi RH.

Bošnjački su političari kod bošnjačkog naroda izgradili osjećaj nedužnosti po kojem su oni isključivo nevine žrtve, a drugi narodi u BiH, Srbi i Hrvati, isključivo zločinci, a što je zapravo grubo kompromitiranja istine o Domovinskom ratu. Svjedoci smo moralnog relativizama bošnjačkih političkih struktura, koji kod svojih sunarodnjaka i istovjernika toleriraju iste postupke koje oštro osuđuju kod drugih.

Od bošnjačke politike metodom demonizacije hrvatske politike u BiH kontinuirano se uveličavaju bošnjačke žrtve i hrvatski zločini, dok se istodobno negiraju ili prešućuju hrvatske žrtve i zločini bošnjačke vojske Armije RBiH nad Hrvatima u BiH.

Demonizacija hrvatske politike u BiH temeljem neobjektivnog prezentiranja njezinih elemenata i ciljeva od bošnjačkih političkih, znanstvenih, kulturnih i medijskih struktura provodi se u cilju političke desubjektivizacije Hrvata u BiH.

Jednostranim naglašavanjem negativne uloge hrvatske politike u BiH putem neutemeljenih konstrukcija te amnestiranjem bošnjačke politike od bilo kakvih negativnih elemenata i ciljeva zahtjevi za realiziranjem hrvatske ravnopravnosti u BiH kako tijekom rata tako i nakon rata u BiH prikazuju se kao negativna i destruktivna nastojanja za sadašnjost i budućnost BiH.

Klub utemeljitelja HDZ-a BiH u okviru najjače hrvatske političke stranke u BiH, zajedno sa svima drugima, nastavit će raditi na izgradnji Bosne i Hercegovine kao države jednakopravnih konstitutivnih naroda.

(Klub utemeljitelja HDZ-a BiH)

Izdvajamo

Marina Pendeš ostaje na čelu Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine „Kraljica Katarina Kosača” odlučeno je danas na IV....
U petak 25. rujna 2020. godine, u Domu HDZ-a BiH održana je 9. proširena sjednica Gradskoga odbora HDZ-a BiH Mostar, kojoj su pored članova Gradskoga...
Večeras je Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Stolac svečano obilježio 30. obljetnicu utemeljenja. Velikih 30 godina od...
Liste Hrvatske demokratske zajednice BiH za lokalne izbore u Gradu Mostaru 2020. godine Gradska izborna jedinica 199 1. Mario Kordić 2....