Vijesti Node

30. srpnja 2019.
Danijel Nikolić izabran za predsjednika ŽO HDZ BiH Soli

Povjerenje da u narednom razdoblju obnaša funkciju predsjednika Županijskog odbora HDZ BiH Soli dobio je Danijel Nikolić, dugogodišnji član ove organizacije. Za dopredsjednike izabrani su Željko Tomić, Ana Veselčić, Mijo Krešić i Marijan Šimić, za rizničara Suzana Petrović,a funkciju tajnika i dalje će obavljati Jasminka Mijatović.

Predsjednik Nikolić zahvalio se stranačkim kolegama na ukazanom povjerenju i pozvao sve da gradimo HDZ BiH kao čvrstu obitelj u kojoj će zajedništvo i politička borba za bolju i jednakopravnu BiH i nadasve Tuzlansku županiju biti fokus djelovanja ove žuapnijske organizacije.

„Politički odnosi, a samim time i život ljudi bespotrebno se kompliciraju, a zapravo svi težimo k tome da sredina u kojoj živimo bude što bolja, naprednija i da se kao pojedinci osjećamo zadovoljno.  Danas se nažalost u Tuzlanskoj županiji političkim uspjehom smatra to što je formirana Vlada u kojoj nema Hrvata i što se potpuno otvoreno i nedvosmisleno od stranaka koje bi trebale biti koalicijski partneri HDZ-a BiH pokazalo kakao se gleda na konstitutivnost i jednakopravnost. Moramo prestati djelovati na način da političkim uspjehom smatramo one pojedinosti koje će drugima nanositi štetu. Zbog toga ne smijemo biti sretni i zato oni danas likuju trebaju se zapitati što zapravo rade. U tom smislu očekujemo puno jaču reakciju i svojevrsnu zaštitu hrvatskog bića ovog kraja od najviših stranačkih tijela i dužnosnika HDZ BiH“, istaknuo je Nikolić.

Izboru stranačkog rukovodstva prethodila je rasprava o samom odnosu unutar organizacije, kao i potrebi jasnijeg definiranja političkih ciljeva i njihove provdbe u vrlo složenim prilikama u kojima djeluje HDZ BiH na području Tuzlanske županije.

Podsjećamo na Izbornoj skupštini u novi saziv Županijskog odbora HDZ BiH Soli izabrani su još i Nikica Vidović, Dejan Kovačević, Ivo Andrić Lužanski, Maja Pođanin, Božo Antunović, Goran Mišić, Mato Matijević, Barbara Pavljašević, Anto Dujaković, Vinko Pavlović, Anđelko Knežević, Jozo Tunjić i Dražan Divković.

(ŽO HDZ BiH Soli)

Izdvajamo

Mostar, 5. kolovoza 2020.   Poštovani,                 ...
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović oporavio se od virusa COVID-...
Odluka predsjednika Milanovića o odlikovanju postrojbi HVO-a važan je politički čin, ne samo u kontekstu ravnopravne uloge u borbi s HV-om protiv...
Najava predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića o odlikovanju postrojbi Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Ministarstva unutarnjih poslova...