Vijesti Node

HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez politike uvjetovanja
Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva na hitnu implementaciju izbornih rezultata bez odlaganja.
 
Svjedoci smo da ni današnji napori za dogovorom i poštivanjem sporazuma lidera nisu urodili plodom, te da je BiH i dalje u zastoju na putu napretka prema EU i NATO-u.
 
Sva daljnja uvjetovanja političkih predstavnika moraju se žurno pretvoriti u uspostavljanje konstruktivnog dijaloga i međusobno uvažavanje u cilju razvoja političkog i društvenog dogovora na opću dobrobit naše domovine Bosne i Hercegovine.
 
Razgovor i međusobno uvažavanje pri traženju kompromisnog rješenja moraju biti polazna točka svih procesa kako bi konačno ostvarili potrebnu suradnju prilikom uspostave vlasti. 
 
Potpisivanjem Načela o formiranju vlasti u BiH postavljene su sve ključne točke i smjer budućnosti Bosne i Hercegovine koji se moraju implementirati. 
 
Svako drugo djelovanje smatramo bespotrebnim i štetnim, kao i izravnim izigravanjem izborne volje konstitutivnih naroda i građana u BiH. 
 
Vjerujemo kako i pored današnjeg neuspjelog pokušaja dogovora Presjedništva BiH oko ključnih pitanja za budućnost, Bosna i Hercegovina i dalje ima polazišta za dogovor, te se ne smije odustati od nastojanja da što prije dobije vlast i nastavi napredak prema euroatlanskim integracijama.
 
Kako se približava rok za provedbu dogovorenih načela za formiranje vlasti budućih partnera svjedoci smo i različitih tumačenja dogovorenih načela, pri čemu se nadamo, unatoč razlikama, da isti neće odvesti BiH u nove krize koje nikome ne odgovaraju. 
 
Redovno funkcioniranje svih institucija Bosne i Hercegovine mora biti prioritet svima koji se zalažu za napredak, stabilnost, i nastavak reformskih procesa u BiH.
 
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva kolege na bošnjačkoj i srpskoj strani na poštivanje izborne volje naroda, odgovornu provedbu potpisanih Načela o formiranju vlasti u BiH kako bi napokon krenuli u realizaciju strateških planova, kojima je cilj funkcionalna, razvijena i moderna europska Bosna i Hercegovina.

Izdvajamo

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, u svom obraćanju nazočnima na Svečanoj sjednici...
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, danas je u Ljubuškom svečano otkrio spomenik pod...