Vijesti Node

05. rujna 2019.
Predsjednik Čović u Ravnom - Zajedništvom i suradnjom možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama

U povodu Dana općine Ravno, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, članova OV Ravno, predstavnika javnih institucija, udruga branitelja i gospodarstvenika.

Brojno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH predvodio je predsjednik dr. Dragan Čović.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno, Ružica Skaramuca, iznoseći izvješće o proteklih godinu dana rada. Skaramuca se zahvalila vijećnicama i vijećnicima, te svim djelatnicima općinskih službi na susretljivosti i dobroj suradnji, te je svim stanovnicima čestitala Dan općine.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je nazočne o projektima općine u prošloj godini, ali i planovima za narednu. Zahvalio se načelnik Šimunović na dobroj suradnji vodstvu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ali i većim razinama vlasti na potpori pri izvođenu infrastrukturnih projekata. Posebno je naglasio izgradnju vodovodne mreže i cestovne infrastrukture te razvoj i proširenje turističke ponude. Šimunović je izrazio nadu kako će se dobra suradnja sa većim razinama vlasti nastaviti i u budućem razdoblju pri realizaciji svih projekata u ovoj općini, a zahvalio se i  predsjedniku Čoviću na podršci i prepoznavanju značajnih potreba za općinu Ravno.

„Nastavite i dalje uspješno raditi na dobro, ne samo žitelja općine Ravno nego i šire. Kao Vlada pomažemo lokalnim sredinama, dolazimo svake godine, neki malo češće, te se uistinu svake godine sve više i više vidi trud i zalaganje ovdje u Ravnom, rekao bih kao plod sustavnog rada načelnika njegovih suradnika, Općinskog vijeća zajedno sa županijom, kao i sa svim drugim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i susjedstvu“, kazao je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, u svome obraćanju, te istaknuo kako je Vlada  HNŽ-a prepoznala značaj jedinica lokalne samouprave u našoj županiji te će i dalje podržavati njihove projekte.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj sjednici općinskog vijeća Ravno, kazao je da samo zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti, baš kao što je i iskazano u prethodnim govorima, možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama.

“Koliko god imamo iskušenja, ja vjerujem da mi zajedno možemo napraviti veliki iskorak, uz malu potporu svih nas, sa županijske, entitetske i državne razine, neka nam to bude motiv kako ćemo narednih godinu dana završiti cestu Stolac-Neum, da ćemo i u budućnosti ići prema Ravnom, to nam je obaveza o kojoj već dugo pričamo i pokušat ćemo se i vremenski uskladiti, kako se bude privodila dinamika izgradnje ove ceste“, naglasio je predsjednik Čović.

- Izgradnjim prometnica značajno ćemo se otvoriti i prema svima onima koji razmišljaju da ima mjesta za bolji život ovdje, primarno u području razvoja poljoprivrede, tu postoje svi Bogom dani uvjeti, energetske, turističke, ali i sve druge projekte. Ja sam siguran da na ovaj način dok smo zajedno, vi se ne osjećate sami, kako se možda nekada osjećalo, prije nekih 15-20 godina.  Svaki vaš projekt neka bude naš zajednički projekat a da izvorište svih vrijednosti u BiH treba gledati kroz ovu najbolju vašu općinu. Imamo priliku, kako ste sve to planirali ja vas uvjeravam da će to biti samo do nas. I zato vam želim dati jedno ohrabrenje u svim budućim planovima ali i potporu pri realizaciji, zaključio je predsjednik Čović.

Na svečanoj sjednici obratili su se još i Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH, Ivan Soldo, predsjednik upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać.

Naime, prije samog održavanja svečane sjednice, Zaklada fra Mladen Hrkać i Općina Ravno potpisali su sporazum o suradnji kojim je općina postala prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać.

Izdvajamo

  Vaša Ekscelencijo,      s velikom tugom smo primili vijest o tragičnim posljedicama razornog zemljotresa koji je pogodio...
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH završio je svoje današnje zasjedanje ponovnim izborom dr. Dragana Čovića za predsjednika Hrvatskog narodnog sabora...
Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH završio je svoje današnje zasjedanje ponovnim izborom dr. Dragana Čovića za predsjednika Hrvatskog narodnog sabora...
Pred XI. zasjedanje HNS-a BiH u Domu HDZ-a BiH upriličen je susret dvojice stranačkih predsjednika i visokih političkih dužnosnika dr. Dragana Čovića...