Vijesti Node

Predsjednik Čović sa izaslanstvom HDZ-a BiH nazočio središnjem događaju obilježavanja Dana sjećanja 2018. u Odžaku

U općini Odžak odvijaju se sadržaji tradicionalne 22. po redu manifestacija „Dani sjećanja“. Župe Doborskog dekanata i Mjesna zajednica Posavska Mahala, te HKD Napredak Odžak organizatori su manifestacije uz ovogodišnje generalno pokroviteljstvo dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva i predsjednika HDZ-a BiH.

Otvorenje Spomen parka, procesija do Nujića groblja, polaganje vijenaca, sv.misa za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća, današnji su sadržaji odvijanja manifestacije „Dani sjećanja 2018. g.“, piše zupanijaposavska.ba..

Manifestaciji su nazočili veliki broj gostiju i dužnosnika. Uz dr. Dragan Čovića bili su također, Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljene osobe u Vladi RS-a i dopredsjednik HDZ-a BiH, Anto Domić dogradonačelnik Brčko distrikta i dopredsjednik HDz-a BiH,  Josip Jerković dopredsjednik RS-a, Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske sa ministrima u Vladi ŽP, Joso Marković, predsjednik Skupštine Županije Posavske te općinski dužnosnici, predstavnici institucija i brojni građani.

Danas je svečano otkriven i blagoslovljen Spomen park za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučjačkog kraja. Spomen obilježje na kojem se nalazi 3.404 imena stradalnika otvorio je dr. Dragan Čovićhrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH. Tim su povodom prigodne riječi uz dr. Čovića uputili župnik Pavo Brajinović i arhitekt Juro Pranjić, te kardinal Vinko Puljić koji je blagoslovio Spomen park te predvodio svetu misu. Uz Spomen obilježje kao i uz središnji križ na Nujića groblju izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće.

- Meni je pripala izuzetna čast da kao hrvatski član Predsjedništva BiH zajedno sa svima vama mogu svjedočiti ovim projektom da otrgnemo od zaborava dio naše povijesti iz koje svakako želimo graditi jednu drugačiju, moderniju budućnost, budućnost Hrvatskog naroda na ovom području Posavine i svakom dijelu BiH, kazao je uz otvorenje Spomen parka dr. Čović.

Izdvajamo

Poštovana gospođo Kramp-Karranbauer,            čast mi je i zadovoljstvo, kao predsjedniku Hrvatske...
Svečana sjednica Senata u povodu 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru održana je danas u dvorani „Queen“ hotela „Mepas“ u Mostaru. Rektor...
Želim iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović sastao se danas sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem. Na sastanku koji je održan u Domu HDZ-a...