Vijesti Node

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom posjetio Jajce

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je sa stranačkim izaslanstvom boravio u radnom posjetu Jajcu. Osim predsjednika Čovića, radnoj posjeti nazočili su i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović.

Izaslanstvo je dočekao Ivo Šimunović, predsjednik Općinskog odbora, dok su sastanku nazočili i članovi Općinskog odbora HDZ-a BiH Jajce.

O stanju u općini, stranci, aktualnim prilikama, izbornim aktivnostima te položaju Hrvata u Jajcu, najprije je govorio predsjednik OO HDZ-a BiH Jajce Ivo Šimunović, koji je izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Središnje Bosna.

Predsjednik Čović na radnom sastanku je upoznao nazočne o aktualnoj političkoj situaciji, vođenim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona kao i razgovorima sa Venecijanskom komisijom. Kako je naglasio, HDZ BiH zalaže se za implementaciju presude Ustavnog suda BiH, bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i to je srž, kazao je dr. Čović.

Na sastanku je govoreno i o većoj potpori gospodarstvenicima općine Jajce, te je predsjednik Čović u pratnji domaćina, obišao gospodarsko društvo „Jajce Alloy Wheels“, i to pogone dopreme i topljenja sirovinskog materijala, ljevaonicu, strojnu obradu, projektni odjel, te ostale dijelove proizvodnje automobilskih felgi različitih modela.

Posjet je organiziran s ciljem isticanja dobrog primjera poslovnog uspijeha, ali i kao primjer većim razinama vlasti, koje trebaju blagonaklono gledati na strane investicije koje mogu naići na plodno tlo u BiH te osigurati jačanje gospodarstva, stvaranje radnih mjesta kako bi se smanjilo i zaustavilo iseljavanje iz ovih područja.

Jajce Alloy Wheels proizvodi aluminijske felge uglavnom za njemačko tržište te bilježi sve bolje rezultate, a prihodi i dobit rastu iz godine u godinu, kazao je prilikom posjete izaslanstvu HDZ-a BiH Robert Ćutuk direktor poduzeća. Poduzeće trenutno broji 200 uposlenih, sa stalnom potrebom novih zapošljavanja.

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović i predsjednik F BiH Čavara čestitali su Upravi poduzeća na ostvarenim uspjesima te izrazili potporu u realizaciji projekata uz želje da rad ovog poduzeća bude još bolji i uspješniji.

Na kraju posjete Jajcu, izaslanstvo je posjetilo i župni ured u Podmilačju.

Izdvajamo

Povodom velikog blagdana Pashe, svim Židovkama i Židovima u Bosni i Hercegovini upućujem srdačne čestitke. Pasha je nadasve blagdan najveće...
Uzoriti oče kardinale,          Najveći kršćanski blagdan Uskrs jest uskrsnuće ljubavi, vjere i obnovljene...
Poruka najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa poziva nas na ljubav prema drugome kao i međusobnu toleranciju i razumijevanje. S obnovljenom vjerom i...
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović razgovarao je danas u Zagrebu sa...